Verkoop van uw onderneming aan derden

U heeft beslist uw bedrijf, een bedrijfstak of dochteronderneming te verkopen?

OMNICAP heeft alle financiële en juridische expertise in huis om u gedurende het hele traject van de verkoop van uw bedrijf te begeleiden, van het overnameklaar maken van uw bedrijf (overnamescan) tot de post-acquisitie. Discretie en professionaliteit zijn hierbij onze belangrijkste waarden.

Bij de verkoop van uw bedrijf komen tal van aspecten aan bod, zoals de waardering van het bedrijf, de bepaling van de transactievoorwaarden, de juridische implicaties en de emotionele aspecten van de verkopende aandeelhouder(s).

Het vinden van de juiste koper is cruciaal. Ons uitgebreid netwerk van particuliere en professionele investeerders, family offices, management buy in  (MBI) kandidaten en banken, stelt ons in staat de meeste geschikte koper voor u te vinden.

Na een oriënterend gesprek waarin wij met u uw doelstellingen bespreken, wordt een uitgebreide analyse gemaakt van uw dossier. Dit resulteert in een waardering van de aandelen, de opmaak van een informatiememorandum dat een getrouw beeld geeft van uw bedrijf aan potentiële kopers en de opmaak van een long list met mogelijk geïnteresseerde kopers.

Tijdens de contactfase stellen wij het dossier op confidentiële basis voor aan de potentiële kopers. Ingeval van interesse zullen wij ook de onderhandelingen voeren over de prijs en transactievoorwaarden.

Na het bereiken van een akkoord wordt een intentieverklaring ondertekend, zullen wij het due diligence onderzoek coördineren en alle noodzakelijke juridische documenten opmaken die noodzakelijk zijn om de verkoop van uw bedrijf definitief te sluiten.