OMNICAP adviseert verkopers in overdracht 50% belang NLT-PIVACO aan bouwgroep Cordeel

Bouwbedrijf Cordeel neemt, via haar dochteronderneming Imtech, de helft van de aandelen over van industrieel installateur NLT-Pivaco Group. Daarmee gaan Cordeel, Imtech en NLT-Pivaco intensiever samenwerken om aan industriële bedrijven een totaalpakket te kunnen aanbieden bij hun bouwprojecten. NLT-Pivaco Group blijft operationeel onafhankelijk, Erik Groes en Vicky Nies blijven respectievelijk algemeen directeur en zaakvoerder en de groeiplannen van de onderneming worden versterkt.

"Dankzij onze blijvende aandacht voor de kwaliteit van onze dienstverlening zijn we een groeibedrijf met nu bijna 100 medewerkers dat qua omzet kon verdubbelen in amper vier jaar tijd", aldus Erik Groes. "We willen die groei verder zetten, onze diensten diversifiëren, mogelijk andere bedrijven overnemen en kijken ook over de landsgrenzen heen. De samenwerking met een ervaren familiebedrijf als Cordeel is dus een belangrijke stap voor ons. Het zal ons toelaten om NLT-Pivaco Group gemakkelijker en stabieler uit te breiden."

NLT-Pivaco Group is in België de nummer één voor industriële procesinstallaties met roestvrijstalen piping. Als belangrijk leverancier van zulke installaties zijn ze dus een ideale partner voor bouwbedrijf Cordeel en technisch installateur Imtech, samen goed voor 1.800 medewerkers. Door totaalprojecten aan te bieden, willen de bedrijven het gemakkelijker maken voor hun klanten. Met de aandelenovername zetten Cordeel, Imtech en NLT-Pivaco ook hun ambities kracht bij om in andere landen door te breken met hun dienstverlening.

Filip Cordeel, gedelegeerd bestuurder van bouwgroep Cordeel, vult aan: "We blijven allemaal autonoom werken en als het kan, werken we maximaal samen, onder meer door gezamenlijk onze klanten nog beter te helpen. Daarnaast zullen we ook schaalvoordeel creëren door bepaalde aankopen te centraliseren. Dat komt de kwaliteit van onze diensten ten goede."

Over Cordeel
Cordeel groeide uit van een familiebedrijf tot een internationale groep die al meer dan 80 jaar als hoofdaannemer bouwprojecten op zich neemt. De 950 medewerkers van het bedrijf overzien de bouw van onder andere kantoorgebouwen, logistieke centra, bruggen, ziekenhuizen en scholen. Cordeel heeft eigen productie-units: een schrijnwerkerij, een metaalconstructieafdeling, een prefab- en betonafdeling en een ijzervlechterij. Cordeel is actief in België, Nederland, Duitsland, Frankrijk, Bulgarije en Roemenië en behaalde in 2017 een omzet van 400 miljoen euro.

Over NLT-Pivaco Group
NLT-Pivaco bestaat sinds 2002 en groeide de voorbije vier jaar zeer sterk als installatiebedrijf in roestvrijstaal leidingwerk. Met een team van 100 specialisten verspreid over België is het bedrijf de marktleider in zijn segment. NLT-Pivaco is onder meer actief in de voeding, chocolade, zuivel, bij brouwerijen en farmacie. Klanten kunnen terecht voor totaalprojecten inclusief de engineering, de bouw en het onderhoud van hun installatie.

← Terug naar overzicht