OMNICAP adviseert management team bij Management Buy Out Z-Staffing

Management neemt Z-Staffing over van Matty Zadnikar

Z-Staffing is sinds 30 december 2015 volledig in handen van Wim Van Cauter en Ilona Stieners.

Het bedrijf startte onder de vleugels van de Z-Group onder leiding van Matty Zadnikar en François Van Bever. Het was destijds een strategische keuze om te investeren in flexibele arbeid die ondersteuning bood voor de core-activiteiten van Z-Safety Services. Met de finale afronding van de verkoop van Z-Safety Services aan Total Safety einde 2013 viel het strategische belang van deze investering weg.

In het kader van een herpositionering en het vrijmaken van managementcapaciteit en middelen voor nieuwe plannen, heeft Z-Group beslist  om nu ook uit Z-Staffing België te stappen en het bedrijf over te dragen aan Wim Van Cauter en Ilona Stieners via een management buy out. Eenzelfde beweging maakte Z-Group in de zomer van 2015 ook al met Z-Staffing Duitsland.

Wim en Ilona zijn sinds 2010 actief als ondernemer in de HR-dienstverlening en sinds midden 2014 participeerden zij al als minderheidsaandeelhouders binnen Z-Staffing.

“Wij hebben met de overname van Z-Staffing een belangrijke stap gezet voor de verdere uitbouw en professionalisering van het bedrijf,” zegt Wim Van Cauter, de nieuwe CEO. “Het is van het grootste belang om op een creatieve manier en open-minded de uitdagingen op vlak van flexibele tewerkstelling voor de toekomst aan te gaan. Innovatief, hands-on en proactief. Zo wil Z-Staffing het verschil maken in HR-dienstverlening. Het is onze ambitie dé referentie op vlak van staffing oplossingen te zijn waarbij kwaliteit, klanttevredenheid en schitterende resultaten onze prioriteiten blijven.”

Z-Staffing begon in 2004 als projectmatig uitzendkantoor en is vandaag uitgegroeid tot een volwaardige expert in staffing oplossingen voor zowel bedrijven als werkzoekenden. Het bedrijf stelt 50 vaste medewerkers en zo’n 400 flexkrachten te werk en haalt een jaarlijkse omzet van 20 miljoen euro.

OMNICAP begeleidde Ilona Stieners en Wim Van Cauter bij de realisatie van deze management buy out.

 

← Terug naar overzicht