OMNICAP adviseert de aandeelhouders van iVOX bij verkoop aan Frans beursgenoteerde BILENDI

Op 30 maart 2017 heeft BILENDI de overname gerealiseerd van iVOX, de nummer 1 in online panels in België. OMNICAP was de adviseur van de verkopers.

BILENDI, genoteerd op Alternext van Euronext Parijs, bevestigt met de overname van iVOX, de nummer 1 in online panels in België, haar sterke groeistrategie om in Europa leider te worden in digitale diensten voor marktstudies en peilingen.

Met iVOX is het nieuwe geheel aanwezig in 12 landen met meer dan 2,2 miljoen panelleden et zou zij een omzet van 25 miljoen EUR omzet hebben gerealiseerd in 2016.

Opgericht in 2004 en gevestigd te Leuven, is iVOX snel de nummer 1 in online panels geworden in België. iVOX levert digitale diensten voor marktstudies en is in het bijzonder gekend voor de grootte en kwaliteit van zijn online panel (150.000 actieve leden) die heel België bestrijken. Het iVOX team, bestaande uit experten komende van de universiteit Leuven, zijn in het bijzonder gekend voor hun innovatiepotentieel inzake nieuwe technieken van online bevragingen.

Steven Deketelaere en Hans Verhoeven: “Als specialist in digitale diensten voor marktstudies en peilingen, zijn we fier om deel uit te maken van een groep zoals Bilendi. Wij zullen genieten van een toegang tot het geheel van panels van Bilendi, en hun technologieën die perfect beantwoorden aan de verwachtingen van onze klanten.”

Marc Bidou, Voorzitter en CEO van BILENDI groep: “De overname van iVOX past perfect in onze Europese strategie met voortaan een internationaal aanbod die meer dan 2,2 miljoen panelleden bevat en een internationaal network van partners in meer dan 55 landen. Door deze overname verwerven we de marktleider in België in een martk met grote toegangsdrempels.”

← Terug naar overzicht