OMNICAP adviseert aandeelhouders van Siggis bij verkoop aan ICT groep NRB

Siggis Group, gespecialiseerd in geografische informatiesystemen, wordt overgenomen door NRB, meer bepaald door de NRB-dochters Cevi en Logins. Elk krijgt 50 procent van het bedrijf in handen.

De Siggis Group (Spatial Intelligence, Genuine & Generic IT Solutions) realiseert een jaarlijkse omzet van 4,5 miljoen euro en is gespecialiseerd in gis-software en -consultancy. De belangrijkste klanten zijn de nutssectoren, de publieke overheden en de industrie. Siggis blijft Esri-subdistributor in België en is Geocortex- en ut-reseller in België en Frankrijk.

Siggis Group en Cevi en Logins gebruiken dezelfde technologie, delen belangrijke klanten zoals de steden Antwerpen en Gent en de provincies en delen dezelfde ict-uitdagingen. ‘Dit betekent een wereld vol opportuniteiten en synergiën voor twee uiterst complementaire bedrijven’, aldus NRB.

Met een geconsolideerde omzet van 323 miljoen euro en meer dan 2.000 medewerkers behoort de NRB Groep vandaag tot de top van de Belgische ICT-sector. NRB helpt zijn klanten de troeven van ICT ten volle te benutten. NRB biedt een compleet gamma van diensten aan rond vier assen: consultancy-, software-, infrastructuur- & clouddiensten en managed staffing.

NRB implementeert en beheert de IT- infrastructuur van zijn klanten, “on premise” bij de klant, in de publieke cloud of vanuit zijn eigen datacenters gevestigd in Herstal en Villers-Le-Bouillet. NRB ontwerpt, ontwikkelt, beheert en onderhoudt ook diverse applicaties (mainframe of open systemen). De toetreding van SIGGIS tot de NRB Group, die reeds een participatie heeft in andere sectorspecifieke ondernemingen zoals Xperthis, Civadis, CEVI/Logins, Afelio and Trasys International, zorgt ervoor dat NRB nu ook over een GIS-competentiecentrum beschikt.

← Terug naar overzicht