Begeleiding van Vanas Group bij de verkoop van de tooling activiteiten aan Cebeo (Sonepar Groep)

Met ingang van 1 februari 2015 heeft CEBEO de tooling activiteiten VANAS BEYOND TOOLS van VANAS GROUP overgenomen. OMNICAP was de corporate finance adviseur van VANAS GROUP inzake de overdracht van haar tooling activiteiten.

CEBEO, omzet van 400 miljoen EUR en 650 medewerkers en onderdeel van het Franse SONEPAR, is Belgische marktleider in de distributie van elektrotechnisch materiaal, technische diensten en oplossingen. VANAS BEYOND TOOLS, omzet van 14 miljoen EUR en 45 medewerkers, is een gespecialiseerde groothandel in professionele handgereedschappen, machines en hijs- en hefwerktuigen.

Voor CEBEO is deze transactie een ‘close-to-core’ acquisitie: in het kader van haar groeistrategie als gespecialiseerde groothandel, is VANAS BEYOND TOOLS de meest geschikte partner voor de uitbreiding van de bestaande productportfolio en technische competenties in tooling. Voor  VANAS BEYOND TOOLS betekenen de schaalgrootte en performantie van CEBEO op vlak van logistiek en E-business een onmiskenbare meerwaarde.

Beide bedrijven hebben een familiaal en lokaal karakter, met sterke focus op klantgerichtheid en kwaliteit in productaanbod en dienstverlening.

VANAS ENGINEERING NV, bekend voor magazijninrichtingen en dynamische systemen voor industrie en ziekenhuizen, maakt geen deel uit van deze transactie.

Eric VAN ASSCHE, CEO VANAS GROUP, en Alexander DEWULF, CEO CEBEO, over de transactie:
“Wij zijn er beiden van overtuigd dat de synergiën tussen Cebeo en Vanas Beyond Tools op het vlak van producten en oplossingen, technische competenties, e-business en logistieke dienstverlening de business van de klanten in de toekomst ongetwijfeld nog zal versterken.”

← Terug naar overzicht