Begeleiding van Hillewaere Groep bij aankoop van DGM verzekeringen

Begin februari 2015 heeft HILLEWAERE GROEP, tot voor kort Heeren & Hillewaere, haar verzekeringsportefeuille in het KMO-segment gevoelig versterkt met de overname van DGM Verzekeringen. OMNICAP heeft HILLEWAERE GROEP geadviseerd in deze overname en de buy-and-build strategie in het algemeen.

HILLEWAERE GROEP (www.hillewaere.be), gevestigd te Oud-Turnhout, is vandaag geëvolueerd van een klassiek vastgoedmakelaarskantoor naar een gediversifieerde groep met bemiddelingsactiviteiten in vastgoed, verzekeringen en financiële diensten. Recent is er nog een vierde activiteit van algemene bankactiviteiten bijgekomen met de opening van een BKCP-kantoor.

Momenteel telt de groep een 6-tal vastgoedkantoren (in regio Kempen en Antwerpen) en drie verzekeringskantoren, waar een 45-tal medewerkers actief zijn.

HILLEWAERE en DGM Verzekeringen, eveneens gevestigd in Oud-Turnhout, zijn zeer complementair in activiteiten en klanten. Met het team van DGM Verzekeringen versterkt HILLEWAERE haar expertise in de KMO-verzekeringsmarkt.

Roel DRUYTS, CEO van HILLEWAERE GROEP, over de transactie:
“In de verzekeringsmarkt is de rol van de bemiddelaar naar mijn mening te versnipperd geraakt. Er zijn te veel verzekeringskantoren die door de toegenomen complexiteit niet meer de dienstverlening kunnen geven die de klant eist. Hier willen we de volgende jaren op inspelen. Daarom geloof ik sterk in schaalvergroting. Door onze geschiedenis hebben wij veel kennis in huis wat betreft het verzekeren van particuliere klanten. De jongste jaren hebben wij ons ook op de KMO-verzekeringen toegelegd maar met de overname van DGM halen we in één klap veel ervaring op dit vlak in huis.”

← Terug naar overzicht