Begeleiding van CEO bij management buy-out in Global Impact

Think2Act nieuwe aandeelhouder; exit voor E-Capital


Kim Hendrikx, CEO van Global Impact NV, realiseerde een secondary buy out. In 2009 verkochten hij en zijn broer de meerderheid van de aandelen van Global Impact NV aan de private equity investeerder E-Capital. Beide broers bleven CEO en behielden een minderheid van de aandelen. Recent deed zich de opportuniteit voor om alle aandelen van IHG NV, de overkoepelende holding boven Global Impact NV en de inmiddels overgenomen Tsjechische dochteronderneming Cartoon Mania S.R.O., te verwerven. Met de financiële steun van de private equity investeerder Think2Act werd de totaliteit van de aandelen verworven en werd Kim Hendrikx meerderheidsaandeelhouder en enige CEO van het bedrijf dat hij bijna 20 jaar geleden oprichtte.

OMNICAP trad op als financieel en juridisch adviseur van Kim Hendrikx en adviseerde hem bij het gehele traject. OMNICAP assisteerde bij de negotiaties met de verkopende aandeelhouders, zocht een gepaste private equity investeerder en onderhandelde met de banken over de toekenning en de modaliteiten van de vereiste acquisitiefinanciering. Als juridisch adviseur heeft OMNICAP alle noodzakelijke juridische contracten opgesteld met zowel de uittredende als instappende aandeelhouders.

Global Impact is een Genks bedrijf actief in ontwerp, invoer en distributie van beenmode, ondergoed en lingerie, nachtmode en accessoires. Global Impact realiseert met een team van 20 medewerkers een omzet van ruim 18 miljoen euro en is daarmee marktleider in de Benelux.

Think2Act is een Antwerps private equity fonds waarvan de partners Jo Breesch, Filip Lesaffer en Koen Verhelst ex KBC Private Equity medewerkers zijn.

E-Capital is een Brussels private equity fonds dat investeert in Belgische KMO’s met ambitieuze groeiplannen in België of in het buitenland.

← Terug naar overzicht