Begeleiding van CEO bij co-investering met Gimv in Europlasma

In oktober 2014 hebben GIMV en YUKON de technologieonderneming EUROPLASMA overgenomen om zo de ambitieuze groeiplannen van het bedrijf te ondersteunen. OMNICAP heeft YUKON, vertegenwoordigd door Filip LEGEIN, als management en co-investeerder in deze transactie geadviseerd.

EUROPLASMA (www.europlasma.be), gevestigd in Oudenaarde, is marktleider in de ontwikkeling van op plasma gebaseerde coatingoplossingen om elektronica en textiel vloeistofafstotend te maken.  De gepatenteerde technologie van EUROPLASMA wordt door fabrikanten onder meer aangewend in beschermende coatings  voor elektronische toestellen (zoals mobiele telefoons, tablets en hoofdtelefoons), elektronische componenten, outdoor textiel producten en medische instrumenten.

EUROPLASMA zocht extra kapitaal om haar researchinspanningen te verbreden, de productie op te voeren en verder te internationaliseren.

Filip LEGEIN, reeds actief als CEO van EUROPLASMA en oprichter van YUKON, heeft een jarenlang en intensief, maar succesvol R&D traject binnen EUROPLASMA begeleid en zocht een partner om de ambitieuze internationale groei te ondersteunen.

YUKON is een hands-on private equity fonds, dat zeer actief haar investeringen mee begeleidt in creatie van aandeelhouderswaarde door het opnemen van een actieve rol in het management.

Naar aanleiding van de instap van GIMV in het kapitaal, heeft YUKON eveneens haar bestaande belang in EUROPLASMA vergroot.

Filip LEGEIN, CEO van EUROPLASMA en oprichter van YUKON, over de transactie:
“Na meer dan 15 jaar intensieve R&D zien we dat belangrijke klanten in verschillende sectoren de technologie op industriële schaal implementeren. Het moment is dan ook aangebroken om de onderneming naar het volgende niveau te tillen en we zijn heel tevreden dat Gimv, als nieuwe meerderheidsaandeelhouder, beslist heeft onze ambitieuze groeiplannen te steunen. De nieuwe fondsen zullen ingezet worden om onze groei te financieren, ons wereldwijde netwerk uit te bouwen en onze R&D-inspanningen te intensifiëren. Ons doel bestaat erin marktleider te blijven in de snelgroeiende markten waarop we ons richten en nieuwe toepassingen voor ons technologieplatform te ontwikkelen.”

← Terug naar overzicht