Hoe uw bedrijf succesvol verkoopklaar maken?

Een tijdige en grondige voorbereiding van het verkoopproces verhoogt beduidend de slaagkansen op een succesvolle verkoop van uw bedrijf en de maximalisatie van de verkoopprijs.

Om aandeelhouders te begeleiden bij de voorbereiding van de toekomstige verkoop van hun bedrijf, heeft OMNICAP de Overnamescan ontwikkeld. 

De Overnamescan is gericht op de optimalisatie van de verkoopwaarde en de positionering van uw bedrijf voorafgaand aan het verkoopproces. Deze scan identificeert de sterktes, zwaktes, opportuniteiten en bedreigingen van uw onderneming in het kader van een toekomstig verkoopproces en geeft een beeld in hoeverre uw onderneming verkoopklaar is. 

De resultaten van uw Overnamescan laten u als ondernemer toe gerichter te focussen op de waardebepalende factoren of “value drivers” die invloed hebben op de latere verkoopprijs, eventueel geïdentificeerde risico’s te reduceren en mogelijke dealbreakers weg te werken en uw bedrijf op een zo attractief mogelijke manier te positioneren naar mogelijke kopers.

OMNICAP begeleidt de aandeelhouders, ondernemers en KMO’s bij alle stappen van het overnametraject, gaande van het verkoopklaar maken van het bedrijf tot en met post-transactie, inclusief de juridische begeleiding.
 

← Terug naar overzicht