Cognizant breidt Benelux consultancytak uit met overname van Hedera

De Amerikaanse beursgenoteerde ICT reus Cognizant neemt het Belgische Hedera Consulting over, gespecialiseerd in bedrijfsadvies en data-analyse. Met de overname wil Cognizant klanten in België en Nederland beter voorzien van het juiste bedrijfsadvies en -inzicht en ondersteunen bij digitale transformatie.

Hedera Consulting is gevestigd in Kontich en werd opgericht in 2009. Het heeft kantoren in België en Nederland en bedient klanten uit diverse sectoren in onder meer Italië, Zwitserland, Scandinavië, het Verenigd Koninkrijk, maar ook in het Midden-Oosten. De consultants en data-analisten zijn gespecialiseerd in groeistrategie, innovatie, marketing, verkoop en klantenservice. In 2015 startte Hedera met een extra business unit die zich specifiek richt op analyse en dataexcellentie. Hedera Consulting maakt vanaf nu deel uit van Cognizant’s Consulting-divisie.

‘Belgische en Nederlandse bedrijven zijn momenteel druk bezig met het opzetten van bedrijfs- en it-modellen die passen bij het digitale tijdperk’, zegt Santosh Thomas, president, Global Growth Markets, Cognizant. ‘Hedera Consulting breidt ons vermogen uit om deze Europese klanten te helpen flexibele en digitaal getransformeerde ondernemingen te creëren, waarmee ze beter in staat zijn uit grote hoeveelheden data zinvolle klanteninzichten te verkrijgen. Hiermee worden nieuwe producten ontwikkeld, kunnen bedrijven innoveren en daardoor nieuwe zakelijke mogelijkheden creëren.’

OMNICAP was de financiële en juridische adviseur van de verkopers.

← Terug naar overzicht