Bouwgroep Cordeel neemt 50% belang in NLT-Pivaco

Bouwbedrijf Cordeel neemt, via haar dochteronderneming Imtech, de helft van de aandelen over van industrieel installateur NLT-Pivaco Group. Daarmee gaan Cordeel, Imtech en NLT-Pivaco intensiever samenwerken om aan industriële bedrijven een totaalpakket te kunnen aanbieden bij hun bouwprojecten. NLT-Pivaco Group blijft operationeel onafhankelijk.

“Dankzij onze blijvende aandacht voor de kwaliteit van onze dienstverlening zijn we een groeibedrijf met nu bijna 100 medewerkers dat qua omzet kon verdubbelen in amper vier jaar tijd”, aldus Erik Groes, algemeen directeur van NLT-Pivaco Group. “We willen die groei verder zetten, onze diensten diversifiëren, mogelijk andere bedrijven overnemen en ook over de landsgrenzen heen kijken. De samenwerking met een ervaren familiebedrijf als Cordeel is dus een belangrijke stap voor ons. Het zal ons toelaten om NLT-Pivaco Group gemakkelijker en stabieler uit te breiden.”

NLT-Pivaco Group is in België de nummer één voor industriële procesinstallaties met roestvrijstalen piping. Als belangrijk leverancier van zulke installaties zijn ze dus een ideale partner voor bouwbedrijf Cordeel en technisch installateur Imtech, samen goed voor 1.800 medewerkers. Door totaalprojecten aan te bieden, willen de bedrijven het gemakkelijker maken voor hun klanten. Met de aandelenovername zetten Cordeel, Imtech en NLT-Pivaco ook hun ambities kracht bij om in andere landen door te breken met hun dienstverlening.

Filip Cordeel, gedelegeerd bestuurder van bouwgroep Cordeel, vult aan: “We blijven allemaal autonoom werken en als het kan, werken we maximaal samen, onder meer door gezamenlijk onze klanten nog beter te helpen. Daarnaast zullen we ook schaalvoordeel creëren door bepaalde aankopen te centraliseren. Dat komt de kwaliteit van onze diensten ten goede.”

OMNICAP was de financieel en juridisch adviseur van de verkopers.

← Terug naar overzicht