Groei van het familiebedrijf

Indien de groei van het familiebedrijf niet gerealiseerd kan worden met de middelen van de familie brengen wij u in contact met geschikte kapitaalverschaffers. Dit kunnen zowel private equity investeerders als investeerders in mezzanine financiering zijn. 

Een goede samenwerking met uw financiële partner vereist een voldoende professionalisering van de bestuursorganen en de nodige contractuele afspraken tussen de verschillende aandeelhouders en investeerders. OMNICAP helpt u graag bij de professionalisering van de bestuursorganen en de opmaak van de vereiste contracten.

De intrede van een financiële investeerder heeft een een aantal voordelen voor het bedrijf. De intrede impliceert meestal een professionalisering van het bedrijf, een partner die helpt bij de bepaling en implementatie van de strategie en die een positieve uitstraling heeft t.a.v. banken, leveranciers en andere stakeholders. 

Tenslotte assisteren en adviseren wij uw familiebedrijf bij de groei door middel van acquisities en zijn wij uw adviseur en klankbord tijdens het volledige acquisitieproces.